Vocal Coach

Curriculum Vitae

Mezzo-sopraan Cora Peeters begon haar zangstudie aan het Rotterdams conservatorium bij Jan Heije. Zij vervolgde haar studie aan de Hogeschool voor de kunsten te Zwolle bij Felix Schoonenboom, en studeerde daar in 1994 af. Zij volgde diverse masterclasses bij o.a. Robert Holl, Prof. Horst Günther en Mia Besselink.
Haar repertoire omvat oratorium, lied, opera en eigentijdse muziek. Zij verleende medewerking aan uitvoeringen van diverse oratoria en opera’s, waaronder de Matthäus Passion van J. S. Bach, Stabat Mater van G. B. Pergolesi, Elias van F. Mendelssohn, Dido and Aeneas van H. Purcell, Le nozze di Figaro van W. A. Mozart etc. etc. Ook verzorgde zij vele liederenrecitals met Wouter Blacquiere als vaste begeleider.

Van 2000 – 2008 was zij als docent Solozang en Methdodiek verbonden aan de Schumann Akademie. Momenteel is zij werkzaam als docent Vakdidaktiek en -Methodiek Solozang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), en verzorgt daarnaast lessen in steunvak Solozang aan de afdeling schoolmuziek en Havo voor muziek en dans. Zij is van 2006 - 2010 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen geweest, en is momenteel lid van de redactie van het vakblad van de vereniging. Naast haar uitvoerende activiteiten en wekelijkse werkzaamheden met vakstudenten heeft zij een omvangrijke privé-lespraktijk. Privé-lessen worden deels gegeven in de randstad (Vlaardingen) en deels in de eigen lesstudio in Zeewolde.

All rights reserved -- Cora Peeters